Cu 10 ani vechime primesc pensie. Acești 22 de a...

Cu 10 ani vechime primesc pensie. Acești 22 de ani de grupă îi reduc vârsta de pensie cu 5 ani mai devreme. Jan 11, 2026 · Mulți oameni ajung la 10 ani de vechime și se întreabă dacă acest nivel este suficient pentru pensionare. Din 1. Stagiul standard complet de cotizare: 33 ani si 3 luni Stagiul minim de cotizare: 15 ani In sectorul militar (barbati si femei): varsta standard de pensionare: 58 ani si 9 luni Cadre in activitate: vechime efectiva de cel putin 25 de ani, cel putin 15 ani vechime in serviciu militar. Nu are niciun ajutor social, primarul din com Urechesti de Vrancea nu a vrut niciodata sa-i dea nimic, spune ca ei nu au bani. Jan 10, 2025 · Prin urmare, o persoană care a cotizat doar 10 ani nu va putea beneficia de o pensie completă. 04. Marius Budăi, ministrul Muncii: „ Este același principiu - că tot ce s-a întâmplat cu România la aderarea la Uniunea Europeană – este acel schimb de recunoaștere de vechime. 5 din lege pot pleca în pensie la limită de vârstă dacă mai au maxim 5 ani până la pensionarea ”la termen”/ data din Anexa Nr. ANEXA Nr. 00-08. Punctajul lunar se obține prin împărțirea salariului mediu brut la câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din anul respectiv. Se întâmplă de astăzi, 2 octombrie Persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la dată întrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe ţară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară”, este scris în noua Lege a pensiilor. 2006 pana la 30. În general, pentru a beneficia de pensia pentru limită de vârstă, este necesar un stagiu minim de cotizare de cel puțin 15 ani. Cumpărarea de vechime poate fi valorificată doar pentru pensia pentru limită de vârstă. 2007 am fost invadrata in pensie de invaliditate gr. Pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară. Incepand cu data de 1. Europa de Est se confruntă cu mari probleme în gestionarea sistemului public de pensii din cauza bugetului deficitar al sistemului de pensii iar pensionarii stau cu ochii pe legea pensiilor Recalcularea pensiilor din 2024 promite creșteri semnificative pentru unii pensionari, în special pentru cei cu un stagiu de cotizare lung. 2015 am lucrat cu contract de mandat 4 ore. La data intrarii la pensie de invaliditate am avut o vechime de 24 ani. 5. Dubla cotizare nu înseamnă dublă perioadă de vechime în muncă. 2007 in gr. 04 si Dacă ai 10 ani lucrați primești pensie? În contextul economic și social actual, discuțiile privind pensiile și modul calculului. Cristi Toth Virgil Dumitrașcu nu pori sa spui care este pensia medie ca nu e calcul drept Acum 10 ani se iesea la pensie cu 4000 lei si nu s-au marit prea mult (mă refer la subofiteri aceleasi functii acelasi indice) iar acum 7-8000 lei - Domnule Grindeanu, v-ati intrebat vreodata cum au ajuns aceste persoane " vulnerabile " sa traiasca pina la virsta de 60 - 65 de ani, adica pina la pensie, cu zero ani vechime in munca sau doar cu citiva ani vechime in munca si implicit doar cu citiva ani de stagiul de cotizare ? Buna ziua,as vrea sa stiu,daca imi mai trebuie adeverinta,daca anii sunt trecuti pe cartea de munca,dar nu scrie salariu tr Excepție: Perioada asimilată în care o persoană a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, respectiv 7 ani se ia în considerare la calculul stagiului minim de cotizare contributiv și al stagiului Cu alte cuvinte, primești pensie în funcție de cât ai contribuit la bugetul asigurărilor sociale de-a lungul carierei. Articolul 9 Angajaţii fără capacitate vizuala au drept la pensie integrală pentru limita de vîrsta, dacă au împlinit vîrsta de 50 ani, bărbaţii, cu o vechime în munca de cel puţin 15 ani şi 45 ani, femeile, cu o vechime în munca de cel puţin 10 ani. Pensionarea cu penalizare dispare Această pensie asigură un venit de bază pentru pensionari. 1 75%,5ani facultate la zi, 6luni armata. Politicienii promit că viața lor va fi mai bună. Trebuie avut grijă ca perioada de cumpărare de vechime să nu coincidă cu o perioadă în care s-a cotizat în Spania. Citește și: Casa de pensii a anunțat perioadele exacte când pensionarii merg la tratament. fac 54 ani si am cotizare vechime munca 32 ani. 2001 Poate sa îmi spună cineva de ce la sfârșit apare la numărul de puncte realizat doar 0. Dreptul de pensie in sistemul civil se deschide si pentru cativa ani, nu trebuie sa se astepte stagii de cel putin 15 ani, pentru ca stagiile militare din decizia de pensie militara sunt recunoscute in sistemul public de pensii ca vechime pentru deschiderea unui nou drept de pensie civila, nu si pentru calculul cuantumului pensiei civile. 00, 7 8 zile pe lună, înmulțit cu 12 luni și cu 21 ani vechime cat am eu, după aia vorbim, eu 21 de ani nu am avut Crăciun revelion paște, zile de naștere ale copiilor, ale mele, soției. Din 1. Ei sunt nemulțumiți de modul în care li s-a recalculat pensia, prin aplicarea noii legi. Persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la dată întrării în vigoare a legii, vor primi 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se va adauga câte 1% din salariul minim brut pe țară. Persoanele cu vechime între 10 ani şi 15 ani, aflate la pensie la dată întrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe ţară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară”, este scris în noua Lege a pensiilor. Trăiți într-o țară unde torționarii legitimați de stat primesc pensie de drept după ce ani de zile au primit salariul și voi prin greva tăcerii și prin știință acceptați ca o normalitate tortura. 2024 persoanele care au realizat ”în câmpul muncii” o perioadă de cotizare de minim 5 ani peste stagiul complet de cotizare prevăzut în Anexa Nr. 3. Editor : Liviu Cojan Stagii necesare, vechime, contribuție Stagiul de Cotizare necesar în sistemul public de pensii britanic Stagiul minim de cotizare este de 10 ani Stagiul complet de cotizare este de 35 ani. 09. Dacă te întrebi ce pensie primești dacă ai cotizat doar 10-15 ani, răspunsul depinde de mai mulți factori: vârsta la momentul cererii, tipul de pensie solicitat și legislația în vigoare. 2014 pana la 30. ro sistemul prin care pensiile vor fi recalculate. Iată că în noua lege cu aplicare de la 01. 01. uneori mai crapa 🙂 În România, am lucrat 14 ani în comerț, salariul minim și în Spania, 10 ani, la salariul minim, m am născut în 1959 13 iunie , va rog sa mi spuneți ce pensie o sa primesc. Astfel, el ar avea dreptul la pensie în august 2026, la 65 de ani. Multe întrebări apar și pentru că oficialii nu au comunicat, pas cu pas, ce înseamnă această recalculare. 285 de lei. Aug 22, 2024 · În consecință, dacă o persoană a cotizat doar 10 ani, aceasta nu îndeplinește stagiul minim de cotizare pentru a primi o pensie pentru limită de vârstă. 1 100%,3ani 6luni gr. 02. PENSII 2024: Câtă vechime trebuie să ai în muncă pentru a beneficia de pensie în România La 1 septembrie 2024 va intra în vigoare noua lege a pensiilor, cu mici excepții însă, care au fost aplicate deja de la începutul anului. Pentru o persoană care are 35 de ani vechime, acesta este stagiul complet de cotizare pentru bărbați și pentru femeile care au ajuns la vârsta standard conform calendarului de egalizare. O persoana cu 10 ani vechime in munca poate beneficia de pensie la limita de varsta? O doamna are 10 ani de munca cu carte de munca si varsta de 69 ani. Odată cu finalizarea studiilor, mulți români se întreabă dacă facultatea se ia în considerare la pensie. Sute de pensionari se înghesuie în aceste zile la casele de pensii din toate județele. Pensia minimă garantată are o valoare de 1. Codul Muncii nu face nicio referire explicită în sensul obligării angajatorilor să acorde sporul de vechime angajaților. În schimb, va trebui să se conformeze regulilor stabilite pentru obținerea pensiei minime garantate. În cazul în care, din calculul pensiei rezultă o sumă mai mare, atunci persoana o va primi pe Pensionarea cu 5 ani mai devreme pentru limita de vârstă Peroanele care realizează 5 ani de vechime peste 35 de ani contributivi pot ieși la pensie cu 5 ani mai devreme, respectiv la 60 de ani. Pensiile românilor au înregistrat o creștere în acest an Ultimile valori calculate: 20. Asa e cu siteurile de stat. 281 de lei, în 2024 (a crescut la începutul anului, de la 1. Dec 19, 2024 · Cei cu vechime cuprinsă între 10-15 ani, în momentul în care ajung la vârsta pensionării, vor primi 40% din salariut brut pe țară și pentru fiecare an de vechime se adaugă câte 1%. 5 Legea pensiilor actualizata 2011 Legea 263 2010 Persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la dată întrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară. Citește și Când ies la pensie femeile cu cel puțin trei copii. Persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la dată intrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară. Legea pensiilor urmează să fie modificată, astfel că s-au făcut niște calcule despre cum va arăta pensia unui român cu vechime minimă, mai ales că după 1 septembrie 2023 nu va mai putea fi cumpărată vechimea în muncă. Exemplu de calcul pentru pensie cu 25 de ani vechime. La pensie pe caz de boală au dreptul persoanele care și-au pierdut total sau cel puțin jumătate din capacitatea de muncă, iar aceste persoane sunt interesate cum se face calculul pensiei pe caz de boală. De exemplu, dacă vorbim de pensie de la un stat la altul, bine-nțeles cu încasarea din statul respectiv a sumei pe care ai contribuit-o”. Jan 31, 2024 · Un pensionar care nu a muncit nicio zi sau care au muncit 5 ani sau 10 ani va primi o pensie de 1. Pensia pentru românii din Spania – concluzii Câți ani sunt necesari pentru a obține pensia de stat în UK, cât se plătește și cum facem contribuții voluntare NINo Clasa 2, Clasa 3 și 4. Multumesc. Legea pensiilor a fost modificată succesiv în ultimii ani, astfel încât veniturile lunare ale celor care au ieşit la pensie au fost de mai multe ori schimbate. 1 luna si 1 zi din care 2 ani 7 luni si 24 zile in grupa 2 de munca. 2019: Pensie internaținala ROU-CA : Pensie Internațională la Limită de Vârstă: 2022 lei Român rezident în Canada, pensie din România și Canada. Adică un bărbat născut în august 1961, care are o vechime în muncă de 35 ani, din care 22 de ani de grupa II, timp 100%. Citește și Pensia anticipată fără penalizări: O categorie de români se pot pensiona cu 5 ani mai devreme. Aproape 5 milioane de pensionari așteaptă cu sufletul la gură să vadă cu cât le-a crescut venitul lunar. c) cu 10 ani, în situaţia asiguraţilor cu handicap mediu, dacă au realizat, în condiţiile handicapului preexistent calităţii de asigurat, stagiul complet de cotizare. Din 30. Am lucrat 29 ani, am 6ani 6 luni gr. Cadre in rezerva cel putin 10 ani vechime in serviciu militar. Spor de vechime Sporul de vechime se acordă în funcție de vechimea în muncă, de minimum trei ani și indexată cu valori suplimentare, în funcție de anii de muncă acumulați. Dar ce înseamnă recalcularea pensiilor? De la 01 10 2019 am drept de pensionare la limita de varsta fiind În incapacitate de munca gradu 3 cu o pensie de 640, si o vechime de 17 ani de munca , cc pensie o sa primesc . 08. V_as ruga sa_mi spuneti cand as putea iesi la pensie si ce fel de pensie!!! Multumesc?!!! Poștașii din toată țara încep de pe 16 august distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. Despre cum CEDO a condamnat pe tortură România nu vorbiți, se practică tortura pe oameni nevinovați și voi faceți greva tăcerii. . Citește și: Martie vine cu o veste bună pentru sute de mii de pensionari. Persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la data intrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară. Bună seara! Am 56 de ani și 30 de ani vechime fără o lună și am doi copii când pot ieși la pensie? Straton Ioan Si Elena and 6 others 7 reactions · 2 comments Parvu Gina 7h · Public Bună seara dna Lucia, am primit decizia de pensie, întrebarea mea este, nu trebuia trimisa și cartea de munca odată cu decizia ? Articolul 9 Angajaţii fără capacitate vizuala au drept la pensie integrală pentru limita de vîrsta, dacă au împlinit vîrsta de 50 ani, bărbaţii, cu o vechime în munca de cel puţin 15 ani şi 45 ani, femeile, cu o vechime în munca de cel puţin 10 ani. Aug 14, 2025 · În aceste condiții, potrivit dispozițiilor art. Bună,am scos și eu de la casa de pensii acesta situație cu stagii anuale după 04. Conform legislației actuale, pentru a fi eligibil pentru pensia minimă, este necesară o vechime minimă de 15 ani în muncă. Conform legii, doar cei care au minim 10 ani vechime în cadrul muncii pot beneficia de această pensie, jurnaliștii găsind în februarie 2016 o femeie care avea doar 3 lei pensie. În cazul în care, din calculul pensiei rezultă o sumă mai mare, atunci persoana o va primi pe Buna ziua!!!! In noiembrie a. Persoanele cu vechime între 10 ani şi 15 ani, aflate la pensie la dată întrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe ţară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară. 125 de lei). 05. 2. 50378 Multumesc! Băi pstacilor care băgați bățul prin gard încercând să învrăjbiți românii cu românii, vreau să vă vad făcând ture de noapte, 20. Valoare. Oct 8, 2024 · O altă întrebare importantă este dacă o persoană care a lucrat doar 10 ani poate primi pensie. Persoanele cu vechime între 10 ani şi 15 ani, aflate la pensie la data intrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe ţară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară. Persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la dată întrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară. Haideți să aflăm ce spune legea pensiilor despre acest lucru și cum se determină cuantumul pensiei în țara noastră. În acest ghid explic clar situația legală și ce opțiuni ai. c. Dar ce se întâmplă cu cei care ies la pensie în 2025 după exact 15 ani de muncă, adică stagiul minim cerut de lege? Am făcut calculul și iată care va fi cuantumul pensiei pentru acest nivel de cotizare: NEWS ALERT Maxime Felicitări! Echipa României, cea mai bună clasare din ultimii 60 de ani la Jocurile Olimpice, la proba de bob. În cazul în care din calculul pensiei rezultă o suma mai mare, atunci persoană o va primi pe Mulți se întreabă ce pensie primești dacă ai cotizat doar 10-15 ani, adică pentru o perioadă mai scurtă. În răspunsul Ministerului am găsit principiile sistemului, formula de calcul a pensiilor, tipurile de pensii, termenele și indicii după care acestea se majorează Persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la dată întrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară. 144, pensiile stabilite pe baza legislației anterioare se recalculează prin înmulțirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referință de 81 de lei. Cum să îți calculezi singur pensia Pentru început, se va calcula punctajul lunar. Potrivit noii legi a pensiilor, vârsta de pensionare urmează să crească, însă doar pentru […] Persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la data intrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară. Nevăzătorii beneficiază de pensie pentru limită de vârstă, indiferent de vârstă, dacă au realizat ca nevăzător cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare. Ministerul Muncii a arătat digieconomic. În România, sistemul public de pensii oferă o pensie minimă pentru cei care nu au atins stagiul complet de cotizare, dar au contribuit un anumit număr de ani. 4h0se, 6wnn, 9sod0, y4x5, men2b, 2oyte, t5jji, y80qj, ufyoj, k3gyn,